
Her detayda olduğu gibi havuzun tarzı ve modelini sizin tercihinize bıraktık. Aşağıda görüldüğü havuz yapımı için gereken bir kaç madde, eğer şartlar uygun ise istediğniz havuzu inşa edebiliriz.
Havuz Yeri Tespiti
Müşterimizin havuzun yapılasını istediği yer görülür ve talepler dinlenerek uygun olup olmadığına karar verilir.
Mimari Proje ve Tasarım
Yerin tespitinden sonra mimari ve proje hazırlanır, ardından proje onay işlemi yapılır.
Kazım İşlemi ve Grobeton Atımı
Havuzun yeri kazılır ve hafriyat atılır. Toprağın üzerine 8-10 cm kalınlığında Grobeton olarak adlandırılan çalışma betonu atılır.
Kalıplama ve Alt Borulama
Dış kalıp olarak çalışma alanı yoksa tuğla örerek dış kalıp yapılır. Çalışma alanı uygunsa çift taraflı kalıplama işlemi yapılır. Havuzun taban ve perde duvarları için demir döşemeler tamamlanır. Taban demir döşemeleriyle beraber aynı zamanda havuzun alt borulama işlemi de yapılır. Elektrik tesisatı ve mekanik tüm tesisat tamamlanır.
Beton içinde kalacak şekilde su tutucu bant veya genleşen bant uygulaması yapılılır ilk izolasyon önlemini alma işlemi yapılır.
Beton Dökümü
Havuz tabanının demir donatısı ve izolasyonu tamamlandıktan sonra beton dökümüne hazır olan havuz tabanına C30 hazır beton dökülür. Perde denen yan duvarların betonunu dökmek için havuzun kalıplama işlemi tamamlanır. Ardından kalıplar sökülerek havuzun kaba inşaatı tamamlanır. Taban ve duvarlarda kaba inşaat temizliği yapılarak izolasyon için pürüzsüz çıplak beton hazır hale getirilir. Son olarak havuz duvar (perde) betonu ile taban betonu birleşim yerleri 2-3cm açılarak dolgu izolasyon işlemi yapılır.